Menu

Gezonde voeten

Gezonde voeten en het belang van goede voetverzorging.

Er zijn wel honderd redenen om aandacht te besteden aan uw voeten. U heeft een staand beroep, u wandelt veel of u bent een sporter. U heeft een medische reden om extra aandacht aan uw voeten te besteden, omdat uw voeten door diabetes of reuma extra kwetsbaar zijn. Het kan ook zijn dat u uw voeten juist wilt laten zien in een open schoen of slippers. En wat dacht u van de mannen en vrouwen die naar de pedicure gaan als pure verwennerij.

Iedereen is gebaat bij een goede voetverzorging. Of u nu veel zit, staat of loopt. Want realiseert u zich weleens dat het hele gewicht van uw lichaam vaak op de voeten neerkomt? En wist u dat als de voeten pijn doen, ongemerkt ook uw houding kan veranderen. Daardoor kunnen weer voet- rug of gewrichtsklachten ontstaan.

Heeft u last van bijvoorbeeld:

* droge huid met kloven op de hiel
* krom- of ingegroeide nagels
* dwangnagel
* (pijnlijke) eeltplekken
* likdoorn (ook wel eksterogen genoemd)
* schimmelnagels

Een goede voetverzorging door de pedicure kan u niet alleen snel van deze klachten verlossen maar ook helpen de klachten in de toekomst te voorkomen. Dit kan door het geven van advies over verschillende hulpmiddelen en/of voetverzorgende produkten.

Wat kunt u zelf doen?

* knip de teennagels recht af en niet te kort
* was de voeten dagelijks en droog de voeten goed af, vooral tussen de tenen
* smeer de voeten dagelijks in met een goede voetencreme
* draag goed passende sokken, geen strakke sokken of kousen
* draag goed passende schoenen

Voor de sporters geldt eveneens:
Draag uw sportschoenen uitsluitend om te sporten en zorg dat de sportschoen goed past om blessures te voorkomen. Zoals: blauwe teennagels, kloven, overmatige transpiratie, blaren, eeltvorming en inscheurende nagels.

Tot slot:
Laat uw voeten regelmatig controleren door de pedicure.